Tuntikuvaukset

ALLE KOULUIKÄISTEN LIIKUNTARYHMÄT 

Alle kouluikäisten liikunnassa tärkeintä on liikunnan ilon löytymisen ohella hyvien perusliikuntataitojen luominen monipuolisen liikunnan avulla. Oma keho on liikkumisen lähtökohta. Iloisessa menossa harjaantuvat myös ryhmätaidot. 

Jumppa-akrobaatit 4v-

Jumppa-akrobaattien tunnilla harjoitellaan erilaisia temppuja, akrobatiaa ja perustaitoja välineiden ja temppuratojen avulla. Kuperkeikat, käsilläseisonta, kärrynpyörät ja silta tulevat lapselle tutuksi. Tunnilla lapsen tasapaino, ketteryys ja voima kehittyvät huomaamatta. 

Ninjajumppa 4v-

Ninjajumppa on täynnä vauhtia ja energiaa. Tunnilla harjoitellaan erilaisia temppuja ja hyödynnetään parkourista tuttuja ylityksiä ja alituksia. Ninjoissa lapsen vartalonhallinta, nopeus ja voima kehittyy huomaamatta.

Satutanssijat 4v-

Tällä tunnilla saa käyttää mielikuvitusta! Jokaisella tunnilla hypätään uuden teeman maailmaan sekä tanssitaan ja liikutaan yhdessä leikkejä unohtamatta. Luvassa siis luovaa satutanssia, liikkumisen riemua sekä mukavaa yhdessäoloa muiden lasten kanssa. 

Soveltava temppuilu 4-9v.

Soveltavan temppuilun ryhmät on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea ja kannustusta liikuntaharrastuksessa. Lapsi voi osallistua tunnille yksin tai yhdessä avustajan kanssa. Ryhmä sopii esimerkiksi lapsille, joilla on tarkkaavaisuusongelmia, viivästynyttä kehitystä, kehitysvamma tai muita vammoja, autismin kirjon oireita tai haasteita toimia ryhmässä. Tunnilla harjoitellaan karkeamotorisia taitoja jokaiselle sopivan haasteelliseksi sovelaen, leikitään ja temppuillaan. Tärkeintä on liikunnan ilo ja jokaisen mahdollisuus osallistua toimintaan. Lisätietoja voit kysellä ohjaajalta marjutti89@gmail.com

Temppujumppa 3v-

Hauskaa leikkiä ja perusliikuntaa omalla keholla eri telineillä ja välineillä, toisinaan myös musiikkia hyödyntäen. Tällä tunnilla koetellaan leikin kautta mihin oma keho taipuu ja mitä kaikkea hassua sillä voi tehdä. Muun muassa kuperkeikat, pyörimiset ja hypyt tulevat turvallisesti opeteltua leikkien avulla, samoin kuin omalla keholla ilmaisu. Tunnilla harjoitellaan myös venyttelyä ja rentoutumista. Ryhmätaidot kehittyvät yhdessä toimien ja leikkien.  

KOULUIKÄISTEN LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTARYHMÄT 

Kouluikäisten liikunta pitää yllä perusliikuntataitoja, mutta kehittää jo lajitaitojakin. Lisäksi liikunta on hauskaa kaveriporukassa!

Akrosirkus 8-12v

Tunnilla tutustutaan monipuolisesti sirkuksen eri osa-alueisiin, kuten akrobatiaan, pariakrobatiaan, jongleeraukseen, tasapainoiluun ja trapetsiin. Lisäksi tuntiin kuuluu ilmaisuharjoituksia leikkiä, luovuutta ja liikettä hyödyntäen.

Tanssitaiturit 7-11v
Eri tanssilajien kokeilua ja koreografioiden harjoittelua. Myös kehonhallintaa ja rytmitajua harjoitellaan tanssin, leikkien ja musiikkiliikunnan avulla. 

Voimistelukoulu 6-10v
Monipuolista ja vauhdikasta jumppaa välineiden, temppuilun, musiikin, pelien ja leikkien kera. Harjoitellaan perusvoimistelutaitoja. Koordinaatiokyky ja kehonhallinta kehittyvät. Tunnin lopuksi lyhyt venyttely tai rentoutus. Pojat myös rohkeasti mukaan!

Freegym (ikäryhmittäin jaoteltuna 7v-)

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Freegym sopii kaikille ja harrastus tarjoaa uusia haasteita niin aloittelevalle temppuilijalle kuin jo aiemmin harrastaneelle. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset.  

Soveltava temppuilu 4-9v

Soveltavan temppuilun ryhmät on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea ja kannustusta liikuntaharrastuksessa. Lapsi voi osallistua tunnille yksin tai yhdessä avustajan kanssa. Ryhmä sopii esimerkiksi lapsille, joilla on tarkkaavaisuusongelmia, viivästynyttä kehitystä, kehitysvamma tai muita vammoja, autismin kirjon oireita tai haasteita toimia ryhmässä. Tunnilla harjoitellaan karkeamotorisia taitoja jokaiselle sopivan haasteelliseksi soveltaen, leikitään ja temppuillaan. Tärkeintä on liikunnan ilo ja jokaisen mahdollisuus osallistua toimintaan. Lisätietoja voit kysellä ohjaajalta marjutti89@gmail.com

Trikkaus alkeet 7-13v ja Trikkaus jatko 8-13v

Trikkaus (temppuilu) on näyttävä liikunnallinen laji, joka koostuu erilaisien taistelulajien, akrobaattisen voimistelun ja muiden vastaavien lajien näyttävimmistä tempuista, joista trikkaaja pyrkii tekemään mahdollisimman sulavan ja näyttävän kokonaisuuden käyttämällä erilaisia potkuja, voltteja ja kierteitä. Trikkaus on suhteellisen tuntematon laji maailmalla, mutta esimerkiksi musiikkivideoilla, tanssiesityksissä ja elokuvissa näkee usein erilaisia trikkaukseen kuuluvia liikkeitä, ja joissain tapauksissa myös trikkaamisen tapaan liikesarjojen (puhekielessä combojen) muodossa. Liikesarjojen tekeminen erottaa usein myös trikkauksen muista lajeista, joihin kuuluu samankaltaisia liikkeitä.

Trikkausryhmät on jaettu alkeisiin ja jatkoryhmään. Suosittelemme aloittamaan alkeisryhmästä. Kun taidot karttuvat, voi siirtyä jatkoryhmään ohjaajan kanssa keskusteltuaan vaikka kesken kauden. 

Alkeistunnilla tutustumme trikkaukseen leikkisästi: Alkulämmittely muodostuu erilaisista peleistä/leikeistä, jotka jo itsessään kehittävät kordinaatiota ja ketteryyttä. Venyttelemme ja loikimme. Opettelemme trikkauksen perusliikkeitä temppuradoilla ja potkutyynyihin harjoittelemme erilaisia potkuja. Tavoitteena olisi antaa lapsille ”liikuntakipinä” monipuolisilla trikkauksen antimilla. Trikkaus käsittää paljon erilaista liikettä ja siitä löytyy jokaiselle oma tyylinsä liikkua. Trikkauksen yhtenä tavoitteena onkin tuoda oma persoona esille liikkeen kautta, eikä temppuja tarvitse tehdä samanlailla kuin kaikki muutkin.

Jatkeissa tunnin kulku on melkolailla sama, mutta opettelemme enemmän trikkauksen liikkeitä itsessään. Ryhmään tulevilta odotetaan seuraavien liikkeiden hallintaa: kärrynpyörä, kuperkeikka eteen ja taakse, tornado-kick, b-kick

Yhdistelemme erilaisia liikkeitä ja pyrimme pikkuhiljaa tekemään liikkeitä sulavasti sarjoissa, jotka sisältävät kaikkia trikkauksen elementtejä (potkut, kierteet, voltit). Tunneilla opeteltavat temput ovat hauskaa liikuntaa ja kehittää huomaamatta voimaa, kordinaatiota, venyvyyttä ja jopa liikunnallista luovuutta. Kannustamme kaikkia opettelemaan ja kokeilemme monipuolisesti erilaisia liikkeitä, jotta mahdollisimman moni pääsisi harjoitteluun mukaan ja saisi onnistumisen sekä oivaltamisen iloa.