Tuntikuvaukset

ALLE KOULUIKÄISTEN LIIKUNTARYHMÄT 

Alle kouluikäisten liikunnassa tärkeintä on liikunnan ilon löytymisen ohella hyvien perusliikuntataitojen luominen monipuolisen liikunnan avulla. Oma keho on liikkumisen lähtökohta. Iloisessa menossa leikkien ohella harjaantuvat myös mm. ryhmätaidot, ohjeiden kuuntelu ja niiden noudattaminen 

Ryhmät on tarkoitettu lapsen omaksi harrastukseksi. Jos lapsi ei halua jäädä ilman omaa aikuista tunnille, tarjoaa TAJU perheliikuntaryhmiä, joissa myös oma aikuinen pääsee liikkumaan lapsen seurassa.

Jumppa-akrobaatit 5-7 v.

Jumppa-akrobaattien tunnilla harjoitellaan erilaisia temppuja, akrobatiaa ja perustaitoja välineiden ja temppuratojen avulla. Kuperkeikat, käsilläseisonta, kärrynpyörät ja silta tulevat lapselle tutuksi. Tunnilla lapsen tasapaino, ketteryys ja voima kehittyvät huomaamatta. 

Ninjagym 4-6 v.

Ninjagym on täynnä vauhtia ja energiaa. Tunnilla harjoitellaan erilaisia temppuja ja hyödynnetään parkourista tuttuja ylityksiä ja alituksia. Ninjoissa lapsen vartalonhallinta, nopeus ja voima kehittyy huomaamatta.

Satutanssijat 4-6 v.

Tällä tunnilla saa käyttää mielikuvitusta! Jokaisella tunnilla hypätään uuden teeman maailmaan sekä tanssitaan ja liikutaan yhdessä leikkejä unohtamatta. Luvassa siis luovaa satutanssia, liikkumisen riemua sekä mukavaa yhdessäoloa muiden lasten kanssa. 

Soveltava temppuilu 4-9 v.

Soveltavan temppuilun ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea ja kannustusta liikuntaharrastuksessa. Lapsi voi osallistua tunnille yksin tai yhdessä avustajan kanssa. Ryhmä sopii esimerkiksi lapsille, joilla on tarkkaavaisuusongelmia, oppimisvaikeuksia, motorisia oppimisen vaikeuksia, viivettä motorisessa kehityksessä, kehitysvamma tai muita vammoja, autismin kirjon oireita tai haasteita toimia ryhmässä. Tunnilla harjoitellaan karkeamotorisia taitoja jokaiselle sopivan haasteelliseksi soveltaen, leikitään ja temppuillaan. Tärkeintä on liikunnan ilo ja jokaisen mahdollisuus osallistua toimintaan. Lisätietoja voit kysellä TAJUn liikuntakoordinaattorilta liikuntakoordinaattori(at)tampereenjumppatiimi.net 
/ 050 3089138

Temppujumppa 3-5 v.

Hauskaa leikkiä ja perusliikuntaa omalla keholla eri telineillä ja välineillä, toisinaan myös musiikkia hyödyntäen. Tällä tunnilla koetellaan leikin kautta mihin oma keho taipuu ja mitä kaikkea hassua sillä voi tehdä. Muun muassa kuperkeikat, pyörimiset ja hypyt tulevat turvallisesti opeteltua leikkien avulla, samoin kuin omalla keholla ilmaisu. Tunnilla harjoitellaan myös venyttelyä ja rentoutumista. Ryhmätaidot kehittyvät yhdessä toimien ja leikkien.  

Viiden lajin voimistelukoulu 

Ryhmässä harjoitellaan leikin ja mielikuvien kautta voimistelun perusliikkeitä  ja motorisia perustaitoja, sekä tutustutaan voimistelun viiteen eri lajiin  (akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, trampoliinivoimistelu, teamgym, sekä  naisten ja miesten telinevoimistelu).

KOULUIKÄISTEN LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTARYHMÄT 

Kouluikäisten liikunta pitää yllä perusliikuntataitoja, mutta kehittää jo lajitaitojakin. Lisäksi liikunta on hauskaa kaveriporukassa! Tunneilla kehittyvät huomaamatta myös sosiaaliset ja kognitiiviset taidot.

Dance4Fun 7-11 v.
Voimisteluliiton konsepti, Dance4Fun, on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. 

Voimistelukoulu 7-10 v.
Monipuolista ja vauhdikasta jumppaa välineiden, temppuilun, musiikin, pelien ja leikkien kera. Harjoitellaan perusvoimistelutaitoja. Koordinaatiokyky ja kehonhallinta kehittyvät. Tunnin lopuksi lyhyt venyttely tai rentoutus. Pojat myös rohkeasti mukaan!

Freegym 7-11v. ja 12-15v.

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Freegym sopii kaikille ja harrastus tarjoaa uusia haasteita niin aloittelevalle temppuilijalle kuin jo aiemmin harrastaneelle. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset.  

Soveltava temppuilu 4-9 v.

Soveltavan temppuilun ryhmät on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea ja kannustusta liikuntaharrastuksessa. Lapsi voi osallistua tunnille yksin tai yhdessä avustajan kanssa. Ryhmä sopii esimerkiksi lapsille, joilla on tarkkaavaisuusongelmia, oppimisvaikeuksia, motorisia oppimisen vaikeuksia, viivettä motorisessa kehityksessä, kehitysvamma tai muita vammoja, autismin kirjon oireita tai haasteita toimia ryhmässä. Tunnilla harjoitellaan karkeamotorisia taitoja jokaiselle sopivan haasteelliseksi soveltaen, leikitään ja temppuillaan. Tärkeintä on liikunnan ilo ja jokaisen mahdollisuus osallistua toimintaan. 

Viiden lajin voimistelukoulu 

Ryhmässä harjoitellaan leikin ja mielikuvien kautta voimistelun perusliikkeitä  ja motorisia perustaitoja, sekä tutustutaan voimistelun viiteen eri lajiin  (akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, trampoliinivoimistelu, teamgym, sekä  naisten ja miesten telinevoimistelu).

Telinetaiturit alakouluikäisille 

Telinetaitureissa harjoitellaan leikkien ja mielikuvien  
kautta voimistelun perusliikkeitä ja kehitellään niitä kohti lajiliikkeitä.