Tuntikuvaukset

Jumppien kuvaukset

Jumpat on jaettu Voimisteluliiton suositusten mukaan kolmeen kategoriaan: tehotreeniin, tanssitreeniin ja kehonhuoltotunteihin. Valitse itsellesi jokaisesta jotain – saat monipuolisen ja terveellisen treenin!

Ota jumpille jumppa-alusta ja juomapullo mukaan, sekä kahvakuulatunneille oma kahvakuula!

Tehotreeni

Tehotreeni on kohtuullisen raskas ryhmäliikuntatunti, joka kehittää monipuolisesti kuntoa ja vahvistaa kehoa. Tunnit sopivat aktiiviliikkujille ja jonkin verran treenanneille, jotka nauttivat vauhdikkaasta menosta ja itsensä haastamisesta. Tehotreeniin kuuluu mm. kahvakuulatunnit, HIIT ja circuittunnit.


Kahvakuula

Tehokas, koko kehoa kuormittava lihaskuntoharjoitustunti kahvakuulilla. Treenaaminen kahvakuulalla on toiminnallista ja monipuolista. Perustana tunnilla on heilurimaiset liikkeet, tempaukset, vedot ja työnnöt. Kahvakuulan avulla treenaat pinnallisten päälihasryhmien lisäksi myös asentoa ylläpitäviä keskivartalon ja lantion seudun lihaksia. Lihaskunnon lisäksi kahvakuulaharjoittelun tavoitteena kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Mukaan tunnille tarvitset oman kuulan (suosituspaino naisille n. 4-8 kg kuula, miehille n. 8-12 kg). Kokeilijoille tarjolla muutama lainakuula kaikilla kahvakuulasaleilla. Jos haluat varmistaa lainakuulan saatavuuden, laita sähköpostia info@tampereenjumppatiimi.com. Tunnin lopussa lyhyt mutta tehokas sykkeennosto-osuus helpoilla liikkeillä. Sopii erittäin hyvin myös miehille.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille


Kuntomix

Kaikille soveltuva tunti. Kuntomix sisältää tunnista riippuen kuntojumppaa, kuntoharjoittelua, toiminnallista harjoittelua sekä kahvakuulaa. 

Koreografia: Helppo - ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestäsi


Muokkaus

Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Tunnin alussa on noin 15 – 30 minuutin aerobinen osuus sisältäen askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lopputunnin lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas


Reisi-vatsa-selkä

Sopii erityisesti aloittelevalle jumppaajalle. Tunnin alussa on lyhyt lämmittely ilman koreografiaa. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyisiin venytyksiin.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestä


StepMuokkaus

Tunti sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on kehittää /ylläpitää kestävyyskuntoa ja päälihasryhmien lihaskuntoa. Lyhyen lämmittelyn jälkeen on noin 30 minuuttia kestävä, yksinkertaista askellusta step-laudalle sisältävä aerobinen osuus. Tämän jälkeen siirrytään lihaskuntoliikkeisiin, joita tehdään kevyitä käsipainoja tai oman kehon painoa hyödyntäen. Lopuksi lyhyt palauttava osuus. Step-lautoja on käytössä 37 kpl. 

Koreografia: Keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas (jumppaaja voi itse vaikuttaa step-laudan korkeutta säätämällä)

Tanssitreeni

Tanssillisilla tunneilla musiikin ja liikkeen yhdistäminen on pääosassa, ja näillä tunneilla pääsee yleensä myös kunnolla hikoilemaan.


Aikuisbaletti, alkeistaso

Tunti koostuu lämmittelystä, tanko- ja keskilattiaharjoituksista sekä venyttelystä. Tunnilla harjoitellaan keskivartalon hallintaa, ryhtiä sekä liikkuvuutta omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Aikuisbaletissa lähdetään perusteista ja tunnille ovat tervetulleita kaikki baletista ja tanssillisuudesta kiinnostuneet. Suositeltavaa olisi ottaa tunnille mukaan joustavat ihonmyötäiset vaatteet sekä mahdollisuuksien mukaan tossut. TAJU:n kortilla olet oikeutettu 10%:n alennukseen Piruetti-liikkeessä.
Koreografia: keskivaikea. 

Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille


Lavis® - lavatanssijumppa

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas 


TAJUjamit

TAJUjamit on hauska kaikenikäisten tanssitunti, jossa osallistujat pääsevät nauttimaan eri tanssilajien rytmistä ja liikkeestä. Tunneilla harjoitellaan erilaisia tanssityylejä: nykytanssi, pop, dancehall ja jazztanssi, lihaskuntoa ja kehonhuoltoa unohtamatta. Pääosassa tunnilla on mukava oppiminen. Musiikkityylin mukaan tunnilla vaihdellaan rytmiä ja liikekieltä, mikä tekee tunnista monipuolisen ja vauhdikkaan. Tuntien koreografioiden vaikeustaso vaihtelee, mutta tunti soveltuu myös vasta-alkajalle. 

Tunnin tavoitteena  on tarkoitus pitää hauskaa, joten koreografiassa pysymistä tai oikeaan suuntaan menemistä ei tarvitse jännittää. Tärkeintä on heittäytyä musiikin mukaan! 

Koreografia: helppo - keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille


TanssiMuokkaus

Tanssimuokkauksessa yhdistyvät kuntotanssi sekä lihaskuntoharjoittelu. Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Vähintään puolet tunnista tanssitaan musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Lopputunnin lihaskunto-osuudessa keskitytään lihaskuntoharjoitteluun joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päätetään lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Helppo-keskiraskas


Zumba®

Tunti sopii sekä aloitteville että edistyneille liikkujille. Zumba on hauska, tehokas ja mukaansa tempaava fitness-tanssitunti, joka pohjautuu lattarirytmeihin (mm. salsa, merengue, reggaeton, cumbia). Tavoitteena on, että jokainen poistuu zumba-tunnilta hikisenä ja hymyillen!

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas

Kehonhuoltotunnit

Rauhallisempaa liikuntaa kaipaaville sopivat erilaiset kehonhuoltotunnit. Niissä painopiste on liikkuvuuden ja liikehallinnan kohentamisessa, ja sen takia ne sopivat erinomaisesti myös aktiivikuntoilijoille, jotka kaipaavat venyttelyä ja palauttavaa harjoittelua.


Balance

Balance on kehonhuollollinen tunti, joka sisältää lihaskunto-osuuden.
Tunnilla on tarkoitus huoltaa, palauttaa ja rentouttaa kehon lihaksistoa. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen siirrytään lihaskunto-osuuteen ja lopulta liikkuvuus- ja venyttelyliikkeisiin. Osassa harjoitteista käytetään hengitystä apuna liikkeiden suorittamisessa. Tunnin tavoitteena on muunmuassa parantaa ryhtiä, vahvistaa lihaskuntoa ja poistaa turhia lihaskireyksiä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutushetkeen.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.


FasciaMethod®

FasciaMethod on fysioterapeuttien kehittelemä kehonhuoltomenetelmä, jossa huomioidaan kehon faskia- eli lihaskalvolinjat. Tunnilla tehdään toiminnallisia, aktiivisia liikkuvuusharjoituksia kehon lihastoimintaketjuille. Dynaaminen liike parantaa kireiden lihasten liikkuvuutta ja vahvistaa heikkoja lihaksia. Harjoitteet tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen siten, että jokainen löytää itselleen sopivat ja miellyttävät liikeradat. Säännöllisesti tehtynä FasciaMethod lisää liikkuvuutta sekä parantaa tasapainoa ja liikehallintaa. Harjoitteet tehdään ilman kenkiä.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.


Hathajooga

Hathajoogassa tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa lempeitä kehoa vahvistavia ja ryhdistäviä liikkeitä. Tunneilla voidaan tehdä myös hengitys-, rentoutumis- ja keskittymisharjoituksia.
Lempeä ja temmoltaan rauhallinen hathajooga sopii sekä aloittelijoille että aiemmin jooganneille.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Ei sovi raskaana oleville. 


Kehonhuolto
Kehonhuoltotunnilla on tarkoitus huoltaa, palauttaa ja rentouttaa kehon lihaksistoa. Lyhyen alkulämmittelyn ja tasapainoharjoitteiden jälkeen siirrytään liikkuvuus- ja venyttelyliikkeisiin.
Osassa harjoitteista käytetään hengitystä apuna liikkeiden suorittamisessa. Tunnin tavoitteena on muunmuassa parantaa ryhtiä ja poistaa turhia lihaskireyksiä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutushetkeen.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.


Pilates

Tunti joka soveltuu kaikille. Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka, jonka avulla vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja venytetään kehon suuria ja kireitä lihasryhmiä. Pilateksessa korostetaan syvää, tehokasta hengitystä liikkeiden aikana. Tavoitteena on harjoittaa keskivartalon syvät lihakset timmiin kuntoon ja löytää ryhti ja voima kehoosi! 

Atalan koulun pilateksen ensimmäisillä kerroilla käydään läpi pilateksen ja liikkeiden perusteita. 

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.

Erikoistunnit:

Äijäcrossi

Äijäcrossi on miesten oma ryhmä. Tunti on suunniteltu erityisesti aloittelevaa liikkujaa silmällä pitäen, mutta tarjoaa haasteita kaikille. Sisältöä muokataan osallistujien toiveiden mukaan. Alkusyksystä treenejä pidetään myös ulkona. Tuntien sisällöt vaihtelevat ja luvassa on esimerkiksi porrastreeniä, toiminnallista harjoittelua, kuntopiiriä ja kahvakuulaa. Ryhmän maksuun sisältyy myös pääsy muille tunneille! 

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Riippuu itsestä

Harrasteliikuntaa kaikille rennon hyvällä fiiliksellä!