Tuntikuvaukset

Jumppien kuvaukset

Jumpat on jaettu Voimisteluliiton suositusten mukaan kolmeen kategoriaan: tehotreeniin, tanssitreeniin ja kehonhuoltotunteihin. Valitse itsellesi jokaisesta jotain – saat monipuolisen ja terveellisen treenin!

Ota jumpille jumppa-alusta ja juomapullo mukaan, sekä kahvakuulatunneille oma kahvakuula!

Tehotreeni

Tehotreeni on kohtuullisen raskas ryhmäliikuntatunti, joka kehittää monipuolisesti kuntoa ja vahvistaa kehoa. Tunnit sopivat aktiiviliikkujille ja jonkin verran treenanneille, jotka nauttivat vauhdikkaasta menosta ja itsensä haastamisesta. Tehotreeniin kuuluu mm. kahvakuulatunnit, HIIT ja circuittunnit.


Kahvakuula

Tehokas, koko kehoa kuormittava lihaskuntoharjoitustunti kahvakuulilla. Treenaaminen kahvakuulalla on toiminnallista ja monipuolista. Perustana tunnilla on heilurimaiset liikkeet, tempaukset, vedot ja työnnöt. Kahvakuulan avulla treenaat pinnallisten päälihasryhmien lisäksi myös asentoa ylläpitäviä keskivartalon ja lantion seudun lihaksia. Lihaskunnon lisäksi kahvakuulaharjoittelun tavoitteena kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Mukaan tunnille tarvitset oman kuulan (suosituspaino naisille n. 4-8 kg kuula, miehille n. 8-12 kg). Kokeilijoille tarjolla muutama lainakuula kaikilla kahvakuulasaleilla. Jos haluat varmistaa lainakuulan saatavuuden, laita sähköpostia info@tampereenjumppatiimi.net. Sopii erittäin hyvin myös miehille.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille


Lihaskuntotreeni 

Tämä tunti on muita lihaskuntotuntejamme raskaampi ja parhaiten se sopiikin jo hieman kokeneemmalle jumppaajalle. Tunnin alussa on lyhyt lämmittely ilman koreografiaa. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja erityisesti kokonaisvaltaista lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Tunti voi sisältää hyppyjä juoksua ja muita sykkeennosto-osuuksissa, mutta liikkeistä voidaan aina tehdä eritasoisia variaatioita osallistujien mukaan. Liikkeissä hyödynnetään joko kehon omaa painoa tai käytetään apuna välineitä. Tunti päättyy lyhyisiin venytyksiin. Sopii erittäin hyvin myös miehille!

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Raskas 


Muokkaus

Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Tunnin alussa on noin 15 – 30 minuutin aerobinen osuus sisältäen askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lopputunnin lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas


Reisi-vatsa-selkä

Sopii erityisesti aloittelevalle jumppaajalle. Tunnin alussa on lyhyt lämmittely ilman koreografiaa. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyisiin venytyksiin.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestä


Stepmuokkaus 

Step-tunti sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on kehittää ja ylläpitää kestävyyskuntoa ja päälihasryhmien lihaskuntoa. Lämmittelysarjan jälkeen on helpohko aerobinen osuus step-laudalla. Lopuksi tehdään lihaskuntoliikkeitä oman kehon painolla. Step-lautoja on käytössä 37 kpl.

Koreografia: Keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas (jumppaaja voi itse vaikuttaa step-laudan korkeutta säätämällä)


Tabata

Tabata on tehokas koko kehon intervallitreeni, jossa vuorottelevat 20 sekunnin työskentelyvaiheet sekä 10 sekunnin lepojaksot. Tunnilla tehdään niin lihaskuntoa kuin sykettä kohottavia aerobisia liikkeitä. Myös välineitä voidaan käyttää osassa liikkeitä. Tunti päättyy venyttelyyn.

Tunnin rasittavuuteen pystyt vaikuttamaan itse säätelemällä työskentelytehoa ja nopeutta.

Koreografia: Helppo - ei ole. Fyysinen kuormittavuus: keskiraskas-raskas (riippuu itsestäsi)

Tanssitreeni

Tanssillisilla tunneilla musiikin ja liikkeen yhdistäminen on pääosassa, ja näillä tunneilla pääsee yleensä myös kunnolla hikoilemaan.


Kuntotanssi 

Tunti sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tunnilla tanssitaan musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. 

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas 


Lavis® - lavatanssijumppa

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas 


TanssiMuokkaus

Tanssimuokkauksessa yhdistyvät kuntotanssi sekä lihaskuntoharjoittelu. Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Vähintään puolet tunnista tanssitaan musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Lopputunnin lihaskunto-osuudessa keskitytään lihaskuntoharjoitteluun joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päätetään lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Helppo-keskiraskas


Zumba®

Tunti sopii sekä aloitteville että edistyneille liikkujille. Zumba on hauska, tehokas ja mukaansa tempaava fitness-tanssitunti, joka pohjautuu lattarirytmeihin (mm. salsa, merengue, reggaeton, cumbia). Tavoitteena on, että jokainen poistuu zumba-tunnilta hikisenä ja hymyillen!

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas


Zumba® Step 

Tuntikuvaus: Tunti sopii sekä aloitteville että edistyneille liikkujille. Zumba on hauska, tehokas ja mukaansa tempaava fitness-tanssitunti, joka pohjautuu lattarirytmeihin (mm. salsa, merengue, reggaeton, cumbia). Tavoitteena on, että jokainen poistuu zumba-tunnilta hikisenä ja hymyillen! Zumba Stepissä käytetään välineenä step-lautaa, jolloin harjoitetaan erityisesti jalkojen lihaksia. 

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas

Kehonhuoltotunnit

Rauhallisempaa liikuntaa kaipaaville sopivat erilaiset kehonhuoltotunnit. Niissä painopiste on liikkuvuuden ja liikehallinnan kohentamisessa, ja sen takia ne sopivat erinomaisesti myös aktiivikuntoilijoille, jotka kaipaavat venyttelyä ja palauttavaa harjoittelua.


FasciaMethod®

FasciaMethod on fysioterapeuttien kehittelemä kehonhuoltomenetelmä, jossa huomioidaan kehon faskia- eli lihaskalvolinjat. Tunnilla tehdään toiminnallisia, aktiivisia liikkuvuusharjoituksia kehon lihastoimintaketjuille. Dynaaminen liike parantaa kireiden lihasten liikkuvuutta ja vahvistaa heikkoja lihaksia. Harjoitteet tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen siten, että jokainen löytää itselleen sopivat ja miellyttävät liikeradat. Säännöllisesti tehtynä FasciaMethod lisää liikkuvuutta sekä parantaa tasapainoa ja liikehallintaa. Harjoitteet tehdään ilman kenkiä.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.


Kehonhuolto
Kehonhuoltotunnilla on tarkoitus huoltaa, palauttaa ja rentouttaa kehon lihaksistoa. Lyhyen alkulämmittelyn ja tasapainoharjoitteiden jälkeen siirrytään liikkuvuus- ja venyttelyliikkeisiin.
Osassa harjoitteista käytetään hengitystä apuna liikkeiden suorittamisessa. Tunnin tavoitteena on muunmuassa parantaa ryhtiä ja poistaa turhia lihaskireyksiä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutushetkeen.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.


Pilates

Tunti joka soveltuu kaikille. Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka, jonka avulla vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja venytetään kehon suuria ja kireitä lihasryhmiä. Pilateksessa korostetaan syvää, tehokasta hengitystä liikkeiden aikana. Tavoitteena on harjoittaa keskivartalon syvät lihakset timmiin kuntoon ja löytää ryhti ja voima kehoosi! 

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.

Erikoistunnit:

Kekkeet

Ikääntyneille suunnattu monipuolinen jumppa, joka sisältää niin lihaskunto-, tasapaino-, ketteryys- kuin liikkuvuusharjoitteita. Ryhmiin ovat tervetulleita niin miehet kuin naisetkin. Liikkeiden suoritustapa ja alkuasennot on suunniteltu niin, että niissä huomioidaan ikääntymisen aiheuttamat muutokset. Hyppyjä tai vaikeita askelkuvioita ei näillä tunneilla tehdä. Tempo pidetään rauhallisena ja musiikki on aikuiseen makuun sopivaa.

Koreografia: Helppo. Fyysinen kuormittavuus: Riippuu itsestäsi


TAJUmppa

Vaihtelevan teeman sekä ohjaajan tunti. Tunti koostuu noin 60 min lihaskunto-osuudesta ja noin 30 min kehonhuollosa. 

Koreografia: Vaihtelee teeman mukaan. Fyysinen kuormittavuus: helppo-keskiraskas-raskas (riippuu itsestäsi ja tunnista)


Äijäcrossi

Äijäcrossi on miesten oma ryhmä. Tunti on suunniteltu erityisesti aloittelevaa liikkujaa silmällä pitäen, mutta tarjoaa haasteita kaikille. Sisältöä muokataan osallistujien toiveiden mukaan. Alkusyksystä treenejä voidaan pitää myös ulkona. Tuntien sisällöt vaihtelevat ja luvassa on esimerkiksi toiminnallista harjoittelua, kuntopiiriä ja kahvakuulaa.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Riippuu itsestä


Harrasteliikuntaa kaikille rennon hyvällä fiiliksellä!