Tuntikuvaukset

Jumppien kuvaukset

Jumpat on jaettu Voimisteluliiton suositusten mukaan kolmeen kategoriaan: tehotreeniin, tanssitreeniin ja kehonhuoltotunteihin. Valitse itsellesi jokaisesta jotain – saat monipuolisen ja terveellisen treenin!

Ota jumpille jumppa-alusta ja juomapullo mukaan, sekä kahvakuulatunneille oma kahvakuula!

Tehotreeni

Tehotreeni on kohtuullisen raskas ryhmäliikuntatunti, joka kehittää monipuolisesti kuntoa ja vahvistaa kehoa. Tunnit sopivat aktiiviliikkujille ja jonkin verran treenanneille, jotka nauttivat vauhdikkaasta menosta ja itsensä haastamisesta. Tehotreeniin kuuluu mm. kahvakuulatunnit, HIIT ja circuittunnit.Kahvakuula

Tehokas, koko kehoa kuormittava lihaskuntoharjoitustunti kahvakuulilla. Treenaaminen kahvakuulalla on toiminnallista ja monipuolista. Perustana tunnilla on heilurimaiset liikkeet, tempaukset, vedot ja työnnöt. Kahvakuulan avulla treenaat pinnallisten päälihasryhmien lisäksi myös asentoa ylläpitäviä keskivartalon ja lantion seudun lihaksia. Lihaskunnon lisäksi kahvakuulaharjoittelun tavoitteena kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Mukaan tunnille tarvitset oman kuulan (suosituspaino naisille n. 4-8 kg kuula, miehille n. 8-12 kg). Kokeilijoille tarjolla muutama lainakuula kaikilla kahvakuulasaleilla. Jos haluat varmistaa lainakuulan saatavuuden, laita sähköpostia info@tampereenjumppatiimi.com. Tunnin lopussa lyhyt mutta tehokas sykkeennosto-osuus helpoilla liikkeillä. Sopii erittäin hyvin myös miehille.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikilleKuntomix

Kaikille soveltuva tunti. Kuntomix sisältää tunnista riippuen kuntojumppaa, kuntoharjoittelua, toiminnallista harjoittelua sekä kahvakuulaa. 

Koreografia: Helppo - ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestäsiLihaskuntotreeni

Koko kehon treeni käyttäen oman kehon painoa ja joissakin liikkeissä välineitä (kahvakuula, kuminauha tms.) Jos tunnilla käytetään välineitä, seura tarjoaa ne käyttöön. Tunnilla harjoitetaan lihaskuntoa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Tunti voi sisältää hyppyjä ja juoksua sykkeennosto-osuuksissa, mutta liikkeistä voidaan aina tehdä eritasoisia variaatioita osallistujien mukaan. Hyvä tunti kunnon kohottamiseen monipuolisesti. Sopii erittäin hyvin myös miehille!

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestäsi. 
Muokkaus

Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Tunnin alussa on noin 15 – 30 minuutin aerobinen osuus sisältäen askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lopputunnin lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas
Reisi-vatsa-selkä

Sopii erityisesti aloittelevalle jumppaajalle. Tunnin alussa on lyhyt lämmittely ilman koreografiaa. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyisiin venytyksiin.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestä
StepMuokkaus

Tunti sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on kehittää /ylläpitää kestävyyskuntoa ja päälihasryhmien lihaskuntoa. Lyhyen lämmittelyn jälkeen on noin 30 minuuttia kestävä, yksinkertaista askellusta step-laudalle sisältävä aerobinen osuus. Tämän jälkeen siirrytään lihaskuntoliikkeisiin, joita tehdään kevyitä käsipainoja tai oman kehon painoa hyödyntäen. Lopuksi lyhyt palauttava osuus. Step-lautoja on käytössä 37 kpl. 

Koreografia: Keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas (jumppaaja voi itse vaikuttaa step-laudan korkeutta säätämällä)

Tanssitreeni

Tanssillisilla tunneilla musiikin ja liikkeen yhdistäminen on pääosassa, ja näillä tunneilla pääsee yleensä myös kunnolla hikoilemaan.

Aikuisbaletti

Tunti koostuu lämmittelystä, tanko- ja keskilattiaharjoituksista sekä venyttelystä. Tunnilla harjoitellaan keskivartalon hallintaa, ryhtiä sekä liikkuvuutta omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Aikuisbaletissa lähdetään perusteista ja tunnille ovat tervetulleita kaikki baletista ja tanssillisuudesta kiinnostuneet. Suositeltavaa olisi ottaa tunnille mukaan joustavat ihonmyötäiset vaatteet sekä mahdollisuuksien mukaan tossut. TAJU:n kortilla olet oikeutettu 10%:n alennukseen Piruetti-liikkeessä.

Koreografia: keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille


Kuntotanssi + Kehonhuolto

Tunnin alussa hauska, tanssillinen osuus, joka etenee musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Koostuu yksinkertaisista liikkeistä. Sopii kaikenikäisille ja kaikentasoisille. Tavoitteena on nauttia liikkumisesta musiikin avulla. Hauskaa ja helppoa!
Kehonhuolto-osuus huoltaa, palauttaa ja rentouttaa kehon lihaksistoa: keskivartaloa vahvistavia harjoituksia sekä liikkuvuutta parantavat venyttelyliikkeet. Tunti päättyy lyhyeen rentoutushetkeen.

Koreografia: Helppo. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikilleLavis® - lavatanssijumppa

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas 


TanssiMuokkaus

Tanssimuokkauksessa yhdistyvät kuntotanssi sekä lihaskuntoharjoittelu. Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Vähintään puolet tunnista tanssitaan musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Lopputunnin lihaskunto-osuudessa keskitytään lihaskuntoharjoitteluun joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päätetään lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Helppo-keskiraskasZumba®

Tunti sopii sekä aloitteville että edistyneille liikkujille. Zumba on hauska, tehokas ja mukaansa tempaava fitness-tanssitunti, joka pohjautuu lattarirytmeihin (mm. salsa, merengue, reggaeton, cumbia). Tavoitteena on, että jokainen poistuu zumba-tunnilta hikisenä ja hymyillen!

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas

Kehonhuoltotunnit

Rauhallisempaa liikuntaa kaipaaville sopivat erilaiset kehonhuoltotunnit. Niissä painopiste on liikkuvuuden ja liikehallinnan kohentamisessa, ja sen takia ne sopivat erinomaisesti myös aktiivikuntoilijoille, jotka kaipaavat venyttelyä ja palauttavaa harjoittelua.Balanssi

Balanssi-tunnilla liikkeet suoritetaan rauhallisesti, hallitusti ja ajatuksella. Tunnilla kehitetään keskivartalon tukea, tasapainoa, sekä liikkuvuutta. Tunnilla tehtävät liikkeet ja liikevariaatiot saavat vaikutteita pilateksesta ja joogasta. Monipuoliset liikkeet ja tunti sopii kaikille. 

Koreografia: Helppo. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas
Core

Core-tunti on keskivartalon vahvuuteen, liikkuvuuteen ja hallintaan tähtäävä monipuolinen tunti, jonka tarkoituksena on kehittää kehoa kokonaisuutena. Harjoittelu vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti sekä kehittää tasapainoa ja ryhtiä. Suositellaan olemaan ilman kenkiä. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin pitkään harjoitelleille!

Koreografia: Helppo. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas

Hathajooga

Hathajoogassa tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa lempeitä kehoa vahvistavia ja ryhdistäviä liikkeitä. Tunneilla voidaan tehdä myös hengitys-, rentoutumis- ja keskittymisharjoituksia.
Lempeä ja temmoltaan rauhallinen hathajooga sopii sekä aloittelijoille että aiemmin jooganneille.

Ei sovi raskaana oleville. Hypopressive

Hypopressive-tekniikan avulla vahvistetaan keskivartalon syviä lihaksia ja vähennetään lantioon kohdistuvaa painetta. Tunnit sisältävät hengitys- ja asentoharjoituksia hypopressive-tekniikan teoriaa hyödyntäen. Tunti päättyy rentoutushetkeen. Ota mukaan joogamatto/alusta sekä viltti ja lämmintä vaatetta loppurentoutusta varten.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: matala

Tunti soveltuu myös synnytyksestä palautuville.

Ohjaajan suosituksesta tunneille on turvallista osallistua 2kk alatiesynnytyksen ja 3kk sektion jälkeen.

Ei sovi raskaana oleville ja henkilöille, joilla on korkea verenpaine tai sydänsairaus.  
Kehonhuolto
Kehonhuoltotunnilla on tarkoitus huoltaa, palauttaa ja rentouttaa kehon lihaksistoa. Lyhyen alkulämmittelyn ja tasapainoharjoitteiden jälkeen siirrytään liikkuvuus- ja venyttelyliikkeisiin.
Osassa harjoitteista käytetään hengitystä apuna liikkeiden suorittamisessa. Tunnin tavoitteena on muunmuassa parantaa ryhtiä ja poistaa turhia lihaskireyksiä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutushetkeen.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille
Kundaliinijooga

Kundaliinijooga on kokonaisvaltainen joogamuoto, jota kutsutaan myös tietoisuuden joogaksi. Se kehittää fyysistä kuntoa, notkistaa, rauhoittaa mieltä, lievittää stressiä ja syventää itsetuntemusta. Kundaliinijoogassa yhdistyvät fyysiset harjoitukset eli asanat, hengitystekniikat ja mudrat (käsien asennot), vartalonlukkojen käyttö, mantrat, mielenhallinta, meditaatio ja rentoutus. Kundaliinijooga sopii kaikille kunnosta, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Ota mukaan joogamatto/alusta sekä viltti ja lämmintä vaatetta loppurentoutusta varten. Halutessasi voit ottaa myös pienen tyynyn istuinalustaksi.

Ei sovi raskaana oleville. Pilates

Tunti joka soveltuu kaikille. Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka, jonka avulla vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja venytetään kehon suuria ja kireitä lihasryhmiä. Pilateksessa korostetaan syvää, tehokasta hengitystä liikkeiden aikana. Tavoitteena on harjoittaa keskivartalon syvät lihakset timmiin kuntoon ja löytää ryhti ja voima kehoosi! 

Atalan koulun Pilateksen ensimmäisillä kerroilla käydään läpi Pilateksen ja liikkeiden perusteita. 

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.
Syvävenyttely

Syvävenyttelyn tavoitteena on tarkoitus huoltaa, palauttaa ja rentouttaa kehon lihaksistoa. Syvävenyttelytunnilla käytetään pitkiä venytyksiä, joiden avulla pyritään vapauttamaan kehon lihaskireyksiä. Tunnilla ei pakoteta venytyksiä, vaan niihin asettaudutaan oman kehon rajojen mukaisesti hengitystä apuna käyttäen. 

Koreografia: Ei ole. Kuormittavuus: Soveltuu kaikille. Tarvittaessa ohjaaja voi neuvoa vaihtoehtoisia liikkeitä.Vinyasajooga

Vinyasajooga on rauhallisesti hengityksen tahdissa tehtävä joogaharjoitus. Tunnilla tehdään erilaisia dynaamisia liikesarjoja ja asentoja, jotka lisäävät kehon hallintaa, notkeutta ja voimaa. Tunnin päätteeksi on pieni loppurentoutus. Joogaharjoitus muokkautuu ryhmän tason ja toiveiden mukaan, joten tunnille voi tulla ilman aiempaa kokemusta joogasta. Ota oma joogamatto mukaan!

Ei sovi raskaana oleville.Kuntotanssi + Kehonhuolto

Tunnin alussa hauska, tanssillinen osuus, joka etenee musiikkikappale kerrallaan tyylistä ja tunnelmasta toiseen. Koostuu yksinkertaisista liikkeistä. Sopii kaikenikäisille ja kaikentasoisille. Tavoitteena on nauttia liikkumisesta musiikin avulla. Hauskaa ja helppoa!
Kehonhuolto-osuus huoltaa, palauttaa ja rentouttaa kehon lihaksistoa: keskivartaloa vahvistavia harjoituksia sekä liikkuvuutta parantavat venyttelyliikkeet. Tunti päättyy lyhyeen rentoutushetkeen.

Koreografia: Helppo. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille

Erikoistunnit:

KimppaJumppa tiistaisin Kalkun koululla

Tälle tunnille voit osallistua yhdessä kumppanin, kaverin tai perheenjäsenen kanssa, mutta voit osallistua myös yksin ja saada uusia liikuntakavereita! Tunti sopii liikuntaa jo harrastaneille sekä vähemmän liikkuneille. KimppaJumpassa kokeillaan monipuolisesti erilaisia lajeja: esim. toiminnallista yhteistreeniä, core-treeniä, kuntojumppaa, keppijumppa, ulkotreenejä ja leikkimielisiä matalankynnyksen pallopelejä. Lajikokeiluita voidaan toteuttaa myös osallistujien toiveiden mukaan! Tällä tunnilla iloitaan yhdessä liikunnan riemusta erilaisia lajeja kokeillen!

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestäsiTAJUmix

Tule kokeilemaan lauantaisin erilainen tunti! Tunnin teema ja ohjaaja vaihtelee, ja ne ilmoitetaan etukäteen täällä.Äijäcrossi

Äijäcrossi on miesten oma ryhmä. Tunti on suunniteltu erityisesti aloittelevaa liikkujaa silmällä pitäen, mutta tarjoaa haasteita kaikille. Sisältöä muokataan osallistujien toiveiden mukaan. Alkusyksystä treenejä pidetään myös ulkona. Tuntien sisällöt vaihtelevat ja luvassa on esimerkiksi porrastreeniä, toiminnallista harjoittelua, kuntopiiriä ja kahvakuulaa. Ryhmän maksuun sisältyy myös pääsy muille tunneille! 

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Riippuu itsestä

Harrasteliikuntaa kaikille rennon hyvällä fiiliksellä!