Kesätöissä TAJUssa

TAJU:n kesäleireillä työskenteli yhteensä viisi eri kesäohjaajaa. Osa ohjaajista oli jo vanhoja konkareita ja he olivat aikaisemminkin ohjanneet TAJU:lla. Kaksi ohjaajaa tulivat Plan-järjestön kautta ja yksi ohjaaja OP Tampereen kesätyökampanjan kautta.

Paras asia leireillä oli tietysti lapset. He olivat innostuneita, aitoja ja lähtivät aktiivisesti kaikkeen mukaan. Leireillä oli myös mukava työskennellä mukavien työkavereiden ansiosta, koska ohjaajat toimivat hyvin yhdessä. Erilaiset aktiviteetit olivat myös lempiaisioita leireillä, koska myös ohjaajat pääsivät mukaan Trampolin Parkkiin ja uimaan lasten kanssa.


Leirien selkeä hittileikki oli jokamiehen polttopallo. Se oli usein toivottu leikki lasten keskuudessa ja se oli myös monen ohjaajan lempileikki. Sitä leikittiin niin sisällä kuin ulkonakin ja erilaisilla palloilla, välillä jopa jumppapalloilla. Toinen vähän rauhallisempi lempileikki oli silmäniskumurhaaja. Siinä saatiin aina yhdessä selvittää kuka onkaan murhaaja tällä kertaa.


Osa ohjaajista olikin etukäteen jo ohjanneet, mutta silti opittiin myös uusia taitoja. Opittiin ohjaamaan vielä paremmin lapsia ja toimimaan erilaisten lasten kanssa, koska kahden leirin aikana sai osallistua moniin erilaisiin persooniin. Se toi leiriin eloa, koska oli monia erilaisia lapsia. Luovuus myös kehittyi, kun suunniteltiin leirin ohjelmaa, kuten erilaisia leikkejä.


Loppukesänä ohjaajat meinaavat lomailla ja ottaa rennosti. Joitakin matkojakin on luvassa ja esimerkiksi läheisten kanssa yhdessä oloa. Osalla on kuitenkin myös vähän erilaisia töitäkin vielä luvassa, kuten ohjaamista kesäjumpissa ja isosena toimimista rippileirillä. 


Kiitos kaikille leiriläisille mukana olemisesta ja siitä, että toimitte leireillä aktiivisesti ja sen myötä teitte leireistä mukavat kaikille. Oli myös hieno nähdä kun teistä tuli yhtenäinen porukka ja saitte varmasti myös uusia kavereita. Toivottavasti nähdään taas joskus, esimerkiksi syksyllä erilaisissa jumpissa tai vaikka ensi kesän leireillä. :)