Kesätöissä TAJUssa 2020

Etsin keväällä kesätyöpaikkaa ja törmäsin OP:n tarjoamiin kesätyömahdollisuuksiin. Bongasin joukosta TAJUn kesätyön liikuntaleirin apuohjaajana. Se vaikutti juuri minulle sopivalta, sillä pidän erittäin paljon lapsista ja liikunta on ollut pienestä lähtien lähellä sydäntäni. Ajattelin myös, että pääsen työssä käyttämään laajaa liikuntaosaamistani, sillä olen harrastanut eri lajeja monipuolisesti pienestä pitäen. Lopulta odottaminen ja hakeminen palkittiin ja sain kutsun haastatteluun. Pian haastattelun jälkeen sain jo tiedon, että minut oli valittu työhön. Olin todella innoissani ja odotin jo kovasti alkavia leirejä.

Vihdoin kesäloma ja leirin alku koitti. Olin leirin alusta erittäin jännittynyt mutta myös innostunut. Nopeasti huomasin, että lapset olivat todella innokkaita, mikä helpotti ohjaamista. Kaikki olivat reippaasti mukana leirin loppuun asti. Toisella leirillä lapset vaihtuivat, mutta asenne ja tekeminen pysyi taas loppuun asti reippaana. 

Leirillä sain hyvää kokemusta ohjaamisesta. Sain ohjata leikkejä, avustin myös leiriläisiä erilaisissa tempuissa ja pääsin osallistumaan leikkeihin sekä peleihin. Autoin lounaalla ruoan ja välipalan jakamisessa. Liikuntaa leirillä oli monipuolista esimerkiksi uintia, temppuilua, leikkejä sekä erilaisia pallopelejä. Lasten kohokohta leirillä oli Trampolin Park. Uskon, että jokaiselle lapselle löytyi jotain omaa, mistä he pitivät. Parasta leireillä oli huomata lapsien aito ilo - kaikki nauttivat ja hiki virtasi!

TAJUn kesäleirin apuohjaajan työ oli ensimmäinen kesätyöni, enkä olisi voinut parempaa kokemusta toivoa. Molemmilla leireillä lapset olivat innokkaita, hauskoja ja kaikkien kanssa oli todella helppoa tulla toimeen. Työilmapiiri oli myös mahtava, kiitos siis Marikalle ja Lauralle tästä! Kaikkien kanssa oli mukavaa viettää aikaa. Olen kiitollinen kaikille leiriläisille ja ohjaajille, joiden kanssa sain työskennellä nämä pari viikkoa.

Nyt leirit ovat loppumassa. Molemmat leirit menivät todella nopeasti. Toivon saavani jatkaa vielä TAJUn toiminassa mukana jollain tapaa. Marikan ja Lauran kanssa oli mukava työskennellä, molemmat luottivat minuun ja antoivat mahdollisuuden ohjaamiseen ja sen ideointiin.

Kesä terveisin,

Reeta

Kuvat Laura Hongisto