Kesätöissä TAJUssa 2019

Olin jo ehtinyt selailla muutamia kesätyöpaikkoja, kun hyvän ystäväni äiti, TAJUn aikuisliikunnan ohjaaja, vinkkasi minulle tästä loistavasta kesätyö mahdollisuudesta Tampereen Jumppatiimillä. Innostuin heti mahdollisuudesta tehdä kesätyötä lasten ja liikunnan parissa, paljon kehutussa jumppaseurassa. Työhaastattelussa kuullessani lisää kesätyönkuvasta, olin varma, että tämä kesätyöpaikka oli minua varten. En ehtinyt kauaa odottamaan, kunnes sainkin jo tiedon, että minut oli valittu kesätyöhön lasten liikuntaleirien apuohjaajaksi.

Ensimmäinen leiripäivä käynnistyi jännittävissä merkeissä; mietin millaiset leiriviikoista mahtaisivat tulla, miten lapset ottaisivat minut vastaan ja kuinka suunnitelmat toteutuisivat. Lasten kanssa työskenteleminen on minulle jo ennestään tuttua, mutta uuden ryhmän kanssa aloittaminen on aina jännittävää. Ilokseni kuitenkin huomasin, että kummallakin leirillä lapset olivat innokkaita ja tekeväisiä ja yhteistyö lasten ja ohjaajien kesken toimi sujuvasti.

Leirien aikana oli monipuolista liikuntaa aina painista uintiin. Jokainen lapsi löysi varmasti itsellensä mieluista tekemistä, joka voi parhaimmillaan sytyttää kipinän jonkun urheilulajin pariin. Koin tärkeänä apuohjaajan roolissa innostaa ja kannustaa niitäkin lapsia, jotka hieman epäröivät toimintaan ryhtymistä. Lasten punaiset posket ja hymy kasvoilla saivat minullekin hyvän mielen.

Kaksi reipasta leiriviikkoa kului nopeasti. Johannan kanssa oli mukava työskennellä, sillä hän toimi rauhallisesti ja antoi minullekkin tilaa toiminnan ideointiin. Talletan taskuuni ihanat muistot näistä leireistä ja koen, että olen taas ohjaajana kehittynyt enemmän.

Terkuin,

Saara