Koulutuksesta ideoita ohjaukseen

TAJUn ohjaajat Tanja ja Juulia kävivät Turussa Seikkailujuna -koulutuksessa.

Bongasimme jo keväällä Voimisteluliiton koulutuskalenterista Seikkailujuna-koulutuksen. Sinne oli päästävä, koska koulutus oli tarkoitettu nimenomaan alle kouluikäisten lasten ohjaajille tarjoamaan vinkkejä musiikkiliikuntaan ja kouluttajana oli musiikkipedagogi Satu Sopanen. Moni muukin oli innostunut musiikkiliikunnasta pienille (tai kouluttajasta) ja meitä olikin melkein 30 ohjaajaa kouluttautumassa.

Koulutus pyörähti käyntiin nimen mukaisesti junan tahdissa eri rytmejä etsien. Aamupäivällä keskityimme rytmeihin ja laulettuun musiikkiin. Havainnollistamisen ja kertaamisen tärkeys tunteja ohjatessa jäi myös hyvin mieleen aamupäivän setistä. Iltapäivällä pääaiheena oli klassisen musiikin mukaan liikkuminen ja leikkiminen. Myös ylväs "leijona-asenne" tunteja ohjatessa on hyvä muistaa.

Viidestä koulutuksessa vietetystä tunnista vain viimeiset puoli tuntia kirjoitettiin muistiinpanoja koulutuksen annista. Koko muu aika kokeiltiin harjoituksia, leikkejä, tansseja ja rytmejä itse liikkumalla.

Juttelimme koulutuksessa, kuinka tärkeää nykypäivänä onkaan opetella asioita ulkoa. Aivot tarvitsevat muistin treenausta. Meille itselle haasteena onkin muistella koulutuksen antia ja harjoitteita, esim. Pitkäsäärinen-läpsyttelyleikkiä.

Koulutuksesta saimme vinkkejä musiikin, erityisesti klassisen musiikin, käyttöön tunneilla. Koulutus antoi vinkkejä niin perheliikunnan tunneille kuin alle kouluikäisten kanssa liikkumiseen.

Jokainen jumppatunti voi olla oma seikkailu! Seikkailujuna lähtee, tuut-tuut! Hyppäätkö kyytiin?

Koulutusterkuin, Juulia ja Tanja