Työharjoittelussa TAJUlla

Julkaistu 6.3.2020

Moikka,

Otsikko kertookin jo hieman. Mun nimi on Sara ja olen ollut TAJUlla työharjoittelussa. Olen toisen vuoden liikunnanohjaajaopiskelija Kajaanista. Moni aina ihmetteleekin, kun kerron missä opiskelen ja miksi olen tullut näin kauas työharjoitteluun. Olen kotoisin Tampereelta ja halusin tehdä ensimmäisen työharjoitteluni lähellä kotia.

Olen ollut TAJUlla työharjoittelussa kahdeksan viikkoa. Viime viikolla työskentilin etänä, sillä talviloman vuoksi koulut ovat kiinni. Kirjoitin myös TAJUn blogia ja pääsin kertomaan millaista täällä on ollut.

Aloitin TAJUlla tammikuussa. Ensimmäinen viikko oli aika vauhdikas, sillä kaikki oli uutta minulle. Kävin eri tunneilla tutustumassa ja viikonloppuna osallistuin Megatreenit -tapahtumaan, jossa TAJU oli mukana. Järjestimme temppuradan ja ohjattua toimintaa lapsille. Oli hienoa päästä niin suureen tapahtumaan mukaan!

Seuraavilla viikoilla aloin pikkuhiljaa ohjata myös itse tunteja. Aluksi hieman jännitti, koska viime ohjaamisesta oli jo melko kauan, sillä olin viime lukukauden vaihdossa Kanadassa. Piti vaihtaa englanti taas suomen kieleen. Olen kuitenkin jo ohjannut monia tunteja. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun jumppaajat viihtyvät tunnilla ja toistavat liikkeitä perässäni.

TAJUlla olen tutustunut seuran toimintaan. Olen päässyt osallistumaan seuran kokoukseen ja muun muassa kirjoittanut koostetta palautekyselystä, lähettänyt seurapostia, tehnyt mainoksia someen ja kirjoittanut blogia. Olen myös työskennellyt musiikkien parissa, sillä olen ladannut musiikkia ohjaajien käyttöön. Se kuulostaa melko pieneltä asialta, mutta ilman uusia musiikkeja ohjaajat eivät pystyisi käyttämään uusimpia hittejä tunneillaan.

TAJUlla minut otettiin hyvin vastaan ja kaikilla on ollut aina aikaa ohjeistaa minua. Olen tutustunut moniin uusiin ihaniin ihmisiin täällä. Viihdyn hyvin täällä, nauran varmaan joka päivä ja lähden töistä aina hymyssä suin. Välillä kuitenkin kiirettä riittää, sillä keväisin alkaa aina flunssakausi ja sijaisia etsitään. Olen myös itse tuurannut pari kertaa sijaista.

Arvomme kohtaavat TAJUn kanssa. Olen itse terveys edellä liikkuva ja siksi pidänkin seuran toiminnasta niin paljon. Harjoittelu on loppunut. En voi uskoa, että tämä loppui ja palaan opintojen ääreen.

Haluan kiittää kaikkia tajulaisia siitä, että teitte työharjoittelustani niin mahtavan.

Hyvää jumppakevättä kaikille,

Sara