Liikunnan riemua päiväkotien lajikokeiluissa

Kahdettoista pienet varpaat asettuvat piiriin päiväkodin salin keskelle ja ilmassa on odottavaa innostusta. Tänään onkin vähän erilainen päiväkotipäivä, mitähän nyt oikein tapahtuu?

TAJUssa on monenlaista toimintaa kaikenikäisille iltaisin, mutta myös aamupäivisin tapahtuu! Syksyn ja kevään aikana liikunnanohjaajan arkiaamut ovat täyttyneet päiväkotiryhmien lajikokeiluista. TAJU järjestää ilmaisia kokeiluja tanssista, voimistelusta ja jumpasta. Tuntien aikana on mm. tehty mielikuvitusretkiä viidakkoon, leijailtu lumihiutaleiden tavoin ja harjoiteltu lyhyitä tanssiesityksiä. Lapset ovat päässeet kokeilemaan monipuolisesti omia liikuntataitojaan ja eläytymään erilaisissa tunnelmissa.

Lajikokeilut sovitaan etukäteen päiväkotien kanssa ja sisältöönkin saa vaikuttaa. Syksyn ja kevään aikana kokeiluja on järjestetty ympäri Tampereen päiväkoteja. Mukana on ollut pieniä liikkujia 1-vuotiaista eskareihin. Usein kokeilussa on mukana myös joku ryhmän hoitajista, mutta isommilta osallistuminen onnistuu jo ihan keskenäänkin.

Tunnin päätyttyä salissa on monet punaiset posket ja iloisia hymyjä. Joku vielä ehdottaa, jos voitaisiin mennä hillopurkkileikkiä uudestaan ja toinen muistelee, mitä eläimiä siellä viidakossa olikaan. Ja kun ryhmältä kysytään, mikä oli kivointa, kajahtaa ilmoille yksimielinen vastaus: “KAIKKI!”

Päiväkotien työntekijöiltä on tullut kiitosta lasten innostamisesta ja uusista vinkeistä omaankin toimintaan. Lajikokeilut toimivat tervetulleena piristyksenä päiväkodin arkeen, kun äänessä onkin tuttujen hoitajien sijasta ihan uusi henkilö. Näin kokeilujen vetäjänä hienointa on huomata lasten tekemisen riemu ja se, että joku ehkä innostuu aloittamaan uuden harrastuksen kokeilun pohjalta.

Jumpan jälkeen reippaat päiväkotilaiset jatkavat päiväänsä ruokailulla tai ulkoilulla. “Heippa, jumppatäti!”, kuuluu vielä ovenraosta, kun lähden kohti seuraavia jumppia.

 

Päiväkotien tunnelmia raportoi liikunnanohjaaja Laura