Sydän-Suomen Seurapäivä 22.9.18

TAJUn johtislaiset Pilvi Karjalainen ja Päivi Laaja osallistuivat Suomen Voimisteluliiton järjestämään Sydän-Suomen Seurapäivään Kauppi Sport Centerissä lauantaina 22.09.2018.

Seurapäivä oli täynnä mielenkiintoisia aiheita, mm. yhteistoiminnallinen oppiminen seurassa, some-markkinointi ja Voimistelun valtakunnallinen imagotutkimus. Aamupäivä polkaistiin käyntiin aluepäällikkö Tiina Koljanderin puheenvuorolla, jonka jälkeen kehitysjohtaja Heli Pekkala puhui aiheesta Seura oppimisympäristönä. Helin esityksessä nousi tärkeäksi se, että seuraympäristössä opitaan nykyään paljon yhdessä, ei niinkään vain opeteta. Tähän on TAJUssakin panostettu jo jokunen vuosi sitten käyttöönotetun tutortoiminnan myötä. Voimisteluliitolla on nyt tarjota tätä varten oppimispaketti, jossa on ohjeet ja valmiit lomakkeet.

Lounaan jälkeen iltapäivä jatkui ajankohtaisella aiheella Seurojen some-mahdollisuuksista. Tampereen Sisun markkinointipäällikkö Anna Tanninen valaisi monin esimerkein aihetta ja kävi läpi, miten toimia järkevästi somessa. Aihe oli kiinnostava ja tärkeä, koska someen liittyen pitää seuratoiminnassakin ottaa huomioon paljon eri asioita.

Iltapäivän kohokohtana TAJU vastaanotti Tähtimerkit sekä lasten ja nuorten että aikuisten liikunnasta. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat. Vihreä Tähtimerkki luovutetaan lasten ja nuorten, punainen aikuisten ja sininen huippu-urheilun Tähtiseuralle. Me TAJUlaiset saimme vihreän ja punaisen merkin (kuvassa Päivi kolmas oikealta, Pilvi toinen).

Merkki on lupaus laadusta ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Laatu on meille sydämenasia: haluamme vastata erilaisten liikkujien tarpeisiin ja kehittyä teidän kanssanne seurana. TAJU tukee myös ohjaajien jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Ohjaajien on mahdollista jatkaa kouluttautumista koko TAJU-uransa ajan seuran tukemana.

Tästä voit lukea lisää, mitä Tähtiseura-ohjelma tarkoittaa.

Päivän yksi mielenkiintoisimmista aiheista oli Voimistelun valtakunnallinen imagotutkimus. Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula kertoi konkreettisen esimerkin, kuinka Suomen suurin sanomalehti Helsingin Sanomat uutisoi 10 päivän aikana Rytmisen voimistelun MM-kilpailuista ja vastaavasti Lentopallon miesten MM-kisoista. Molemmat tapahtumat järjestettiin Bulgariassa syyskuun puolenvälin aikoihin. Voimistelu sai palstatilaa vain yhden artikkelin verran tänä aikana, kun lentopallosta uutisoitiin joka päivä useammalla aukeamalla. Tämä esimerkki herätti meidät miettimään, mitä Voimisteluliitto voisi asialle tehdä ja miten se pystyisi nostamaan imagoaan. Tutkimusta oli myös tehty siitä, kuinka suomalaiset harrastavat ryhmäliikuntaa, mutta kuitenkin seuraavat mielummin palloilulajeja ja yksilöurheilua. Tulevaisuus näyttää, pystyykö Voimisteluliitto kohottamaan profiiliaan ja samaan ihmismassat kiinnostumaan myös kilpavoimistelusta.

Iltapäivä päättyi Voimisteluseuran strateginen johtaminen -työpajaan. Kaisa Vikkulan puheenvuoron jälkeen saimme tehtäväksemme pienryhmissä pohtia ja keskustella, miten toimintaympäristön muutokset ja trendit vaikuttavat seuran toimintaan.

Työpajan viimeinen tehtävä oli valita seuralle yksi keskeinen tavoite seuraavalle kolmelle vuodelle. Nyt myös sinulla on mahdollisuus osallistua tähän ideointiin, koska TAJUn uuden strategian työstäminen vuosille 2019-2021 on käynnissä. Jos siis haluat tulla mukaan päivittämään strategiaamme, ehdit vielä hyvin mukaan. Tule mukaan tekemään seurasta meidän TAJUlaisten näköinen!

Mikäli kiinnostuit asiasta, ole yhteydessä pj Juuliaan: puheenjohtaja (at) tampereenjumppatiimi.net.

Kehittämisterkuin,

Päivi ja Pilvi