Mies löysi TAJUn

Mikä sai miehen innostumaan TAJUn kahvakuulasta?

 

Vielä muutama kuukausi sitten käsitykseni Tampereen Jumppatiimin tarjonnasta oli niukka. Ajattelin, ettei tällaiselle rautakangen kankealle rytmitajuttomalle miehenalulle voi löytyä sopivaa ryhmäliikuntatuntia TAJUn ohjelmasta. Olin kuitenkin väärässä.

Kiekon pelaamisen lopetettuani oli pakko keksiä jotain urheilullista aktiviteettia, jotta jääkaapilla saisi käydä edelleen usein. Avovaimoni ehdotus TAJUn tunnille lähtemisestä herätti ensin hiukan hilpeitä ajatuksia meikäläisestä heilumassa keskellä kokeneita jumppaajia. Ehdotus koski kahvakuulatuntia. Kiekkoporukalla olimme joskus harjoitelleet kahvakuulan kanssa ja se toi mielestäni oikein mukavaa vaihtelua ja monipuolisuutta tavalliseen salilla tehtyyn lihaskuntoharjoitteluun. Lisäksi olimme jo jonkin aikaa miettineet sopivaa yhteistä liikuntaharrastusta avovaimoni kanssa, joten päätin tarttua tähän ehdotukseen.

Kuula kaupasta ja menoksi! Ensimmäisellä tunnilla joitakin liikkeitä täytyi vähän hakea, mutta ohjaajan mallisuorituksesta pääsi hyvin jyvälle. Tahdin sai päättää itse ja musiikki toimi enemmän kannustajana kuin rytmittäjänä. Hymy ja irvistys vuorottelivat naamalla, hiki virtasi ja seuraavina päivinä tuntui, että uusia lihaksiakin oli tullut löydettyä. Tästä tuli uusi yhteinen harrastus!

Ensimmäisellä kerralla taisi osallistujista noin 90 % olla naisia, eikä prosentti ole käyntikertojeni aikana juurikaan muuttunut. Haastan jokaisen kuulatunneilla käyvän naisen houkuttelemaan jonkun miehen – oli hän sitten aviomies, avomies, isä, poika tai vaikkapa naapurin mies – kokeilemaan TAJUn kahvakuulatunteja. TAJU tarjoaa kahvakuulatunteja kolme kertaa viikossa eri puolilla Tamperetta, joten valinnanvaraa riittää. Koska Tampereen Jumppatiimin toiminta-ajatuksena on järjestää harrasteliikuntaa kaikille, haastan TAJUn keksimään lisää sopivia tunteja tällaisille ihmisille, jotka pitävät ryhmäliikunnasta ja lihaskuntojumpasta ilman suuria rytmitajuvaatimuksia.

 

Nähdään kuulatunneilla!

Talvisin terveisin,

Sami Ojala

TAJUn miesjumppari, joka aloitti kahvakuulan tänä syksynä