Työharjoittelussa TAJUlla

Moikka! 

Olen Vilma Lahtinen ja olen alun perin kotoisin Turusta. Muutin 15-vuotiaana Tampereelle opiskeluiden perässä. Opiskelen Varalan urheiluopistossa tällä hetkellä kolmatta eli viimeistä vuotta liikunnanohjauksen perustutkintoa sekä myös yksilöllisen liikunnanohjauksen tutkintoa. 

Suurimpana mielenkiinnon kohteena itselläni tässä työssä on ryhmäliikunnat ja niiden ohjaus, sillä siinä saan hyödyntää omia vahvuuksiani eli vuorovaikutustaitoja sekä rytmikykyä. Tulevaisuuden haaveeni ovat myös ryhmäliikunnan puolella.

Uskon että ryhmäliikunta on itselle myös siksi niin suuri mielenkiinnon kohde, sillä oma lajitaustani löytyy eri voimistelulajeista kuten joukkuevoimistelusta, telinevoimistelusta sekä kilpa-aerobicista.

Minun työharjoittelu TAJUlla on kestänyt 7 viikkoa, jonka aikana olen päässyt mukaan todella moniin hauskoihin ja erilaisiin työtehtäviin ja kerron seuraavaksi hieman niistä.

Ensimmäisellä viikolla pääsin heti tarttumaan tiukasti toimeen, joka toi minulle heti olon että ”hei minä osaan tämän homman”. Ensimmäinen viikko koostui lasten ohjaamisesta sekä oman pienryhmäkurssin suunnittelusta ja sen mainonnasta.

Kävin myös seuraamassa miten videojumpat kuvataan ja suunnittelin itsekin muutaman videojumpan, jotka kuvattiin neljännellä viikolla. Ohjaaminen kameralle oli selkeästi haastavampaa kun asiakkaille kasvotusten, mutta olen iloinen, että pääsin jännityksen yli ja videot saatiin kuvattua. Tästä sain hyvää harjoitusta sekä kokemusta tulevaan työelämään.

Toisella viikolla lastenryhmien ohjaukset tuntuivat jo rutiinilta, sillä aloin muistamaan lasten nimiä ja kouluillekkin oli helpompi saapua paikalle. Toisella viikolla saatiin pienryhmäkurssi käyntiin Hervannan ulkokuntosalilla. Siellä pidin ensimmäisellä kerralla terveyskunnon mittauksia sekä kiertoharjoittelun laitteiden avulla.

Pienryhmä kurssi sisälsi erilaisia harjoituskertoja sekä liikuntaneuvontaa. Sain myös suunnitella omat mainokset ja markkinoida kurssia TAJUn nettisivuilla.

Tuossa oli kuitenkin vain osa minun työssäopin työtehtävistä. Olen oppinut TAJUlla rennompaa suhtautumista työhön, sillä töihin tullessa työnantajat tuntuivat aina työkavereilta, joiden kanssa oli kiva jutella myös muustakin kun työhön liittyvistä asioista. Sain heiltä myös paljon oppeja ja vinkkejä työelämään. Sen lisäksi Tampere tuli myös tutummaksi itselle, sillä ohjauksia oli ympäri Tamperetta ja osa ohjauspaikoista oli itselle vieraita. Kuitenkin viimeistään kolmannella viikolla kaikki alkoi tuntumaan jo rutiinilta. 

Pidän TAJUn energiasta ja meiningistä, sillä vasta työssäopin aikana olen huomannut kuinka paljon kekseliäisyyttä ja hauskoja ideoita tämä seura toteuttaa. Sekä iso hatunnosto minun työnantajille, jotka ovat aina valmiit auttamaan omista kiireistään huolimatta.

Työskentelen TAJUlla aikuisliikunnan ohjaajana kahvakuula- sekä selkä-vatsa-reisi -tuntien parissa. Työt olen aloittanut 2021 syksyllä.

Haluan kiittää TAJUa uusista opeista, haastavista, mutta kiinnostavista työtehtävistä ja etenkin siitä, että töihin on aina kiva tulla, sillä toimistolla ja ohjauksissa virtaa aina hyvä energia!

-Vilma