Työharjoittelu TAJUSSA

Löysin TAJUn netin syövereistä etsiessäni liikunnallista työharjoittelupaikkaa, jonka toiminnassa pääsisin hyödyntämään sirkustaustaani. Freegymit ja temppuilutunnit houkuttelivat. Ammatinvalinta on yhä vaiheessa, mutta jalat tuntuvat jo menevän oikeaan suuntaan. Parin kuukauden jakso TAJUlla on vahvistanut halua toimia tulevaisuudessakin liikunnan ja ihmisten parissa. Kannustamassa, kehittämässä, vaikuttamassa, kasvamassa itsekin.

Harjoittelun aikana olen päässyt avustamaan erilaisissa tapahtumissa, lasten ryhmissä, sekä tekemään hieman hommia toimistonkin puolella. Tehtävät ovat olleet monipuolisia, joiden ansiosta seura ja sen toiminta ovat tulleet kunnolla tutuiksi. Ihmiset ovat ottaneet avosylin vastaan ja olo täällä on tuntunut alusta asti kotoisalta.

Monen ryhmän vilinään ja vilskeeseen on tullut kurkistettua. Hämmästelen kaikkea tutustuessani ohjauksen maailmaan ensimmäistä kertaa: lasten motorisen kehityksen eroja eri ikäluokissa, miten eri tavoin eri ikäiset motivoituvat, miten ohjaajat ottavat kontaktia ohjattaviin, miten upeaa on havainnoida lasten omia vahvuuksia ja nähdä heidän innostuvan tekemisestään. Mahtavinta on huomata, että monen peräkkäisen ohjaustunnin jälkeen ei pelkästään väsytä, vaan kotiin mennään hymy huulilla ja päivän kohokohdiksi nousevat hyvät hetket ja onnistumiset tunneilla.

Erityisesti perheliikuntatunnit ovat saaneet ajattelemaan miten tärkeää liikkuminen on. On tullut harmiteltua, ettei omassa perheessä tajuttu lähteä yhdessä liikkumaan, sekä vinkattua perheellisille ystäville voisiko tällaista harkita. Monet muutkin asiat ovat pistäneet ajatuksia kunnolla liikkeelle ja halu oppia lisää sen kuin kasvaa.

Työharjoittelu TAJUssa päättyy, mutta eihän täältä voi oikeasti lähteä pois. Toivon olevani mukana vielä monessa tapahtumassa, ohjauksissa, sekä näkeväni monen monet tutut kasvot vielä uudelleen. Ensi kertaan siis!

Jouluisin terveisin,

Suvi