Huomioimme koronatilanteen TAJUn loppu syyskauden toiminnassa!

26.11.2020

Päivitetty 26.11.2020, päivitetyt muutokset näkyvät boldattuna.

Tampereen Jumppatiimi TAJU ry seurana toimii vastuullisesti noudattaen viranomaisten ja  Suomen Voimisteluliiton, sekä seuran johtokunnan linjauksia harrastustoiminnan osalta.  Otamme huomioon myös Pirkanmaan ”koronanyrkin” tiistaina 24.11.2020 päätetyt suositukset.


TAJUn syyskausi jatkuu 13.12. asti

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan alueellinen ”koronanyrkki” on tehnyt tiistaina 24.11. päätökset uusista koronasuosituksista, jotka ovat voimassa 26.11.-15.12.2020. Tampereen Jumppatiimi TAJU ry noudattaa suosituksia leviämisvaiheeseen siirtymisen estämiseksi.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11. – 15.12. 2020. Tämä rajoitus ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä myöskään sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. (PSHP:n 24.11. päivitetyt ohjeet)

Täten sekä aikuisten että lasten liikunta jatkuu TAJUssa syyskauden loppuun saakka noudattaen niitä varotoimenpiteitä, joita olemme noudattaneet koko koronatilanteen ajan ja päivittäneet uusien suositusten mukaisiksi.


Jokaisella jumpparilla, jumpparin vanhemmalla ja seuratoimijalla on vastuu on noudattaa näitä ohjeita. Haluamme mahdollistaa mahdollisimman turvalliset jumpat jumppareillemme, työpaikan ohjaajillemme ja muille seuratoimijoille. Yhdessä toimimalla vastuullisesti mahdollistamme jumppakauden jatkumisen.


NÄIN TOIMIMME YHDESSÄ KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen: 

 • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä.
 • Huolehdi käsihygieniasta. Pese kädet vähintään ennen jumppaa ja jumpan jälkeen. Lastenryhmiin osallistuvien lasten vanhemmat huolehtivat lasten hyvästä käsihygieniasta. Kannustamme harrastajia varautumaan myös omilla hygieniatarvikkeilla (esim. oma käsidesi treenilaukussa). Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärtaipeeseen, hihaan tai paperiliinaan. Käsidesiä on saatavilla jumpalle mentäessä.
 • Pue treenivaatteet ja täytä juomapullon jo kotona. Otathan kahvakuulatunneille mukaan oman kahvakuulan. Voit tuoda omat välineet mukaan myös muille tunneille, kuten käsipainot Muokkaus-tunnille.
 • Pidä turvavälit ja vältä tarpeetonta pukuhuoneiden käyttöä. Älä mene pukuhuoneeseen, jos turvavälejä (2 m) ei ole mahdollista säilyttää. Samaa pukuhuonetta käyttää kerrallaan vain yhden jumpan osallistujat. Tule tunnille vasta sen alkaessa. Jumpan alkua ei odoteta sisätiloissa, vaan koulun pihalla. Poistuthan pikimmiten tunnin päättyessä.
 • Suosittelemme, että saatto- ja noutotilanteet pyritään hoitamaan ripeästi ja perheestä vain yksi henkilö toimii saattajana. Saattotilanteissa aikuiset käyttävät kasvomaskia sisätiloissa. Lapsen saattaja ei voi jäädä sisälle odottamaan jumpan ajaksi. Kouluikäisten lasten saattajat eivät voi mennä sisätiloihin.
 • Jos olet ollut ulkomailla, ethän tule / tuo lasta jumpalle 10 vuorokauden aikana kotimaahan paluun jälkeen.

NÄIN OLEMME RAJANNEET JUMPPIEN OSALLISTUJAMÄÄRIÄ AIKUISTEN JUMPILLA

 • Aikuisten tunnit kestävät loppukauden 45 minuuttia, (paitsi Atalan Hathajooga 1 h 15 min), jotta voimme taata turvallisen vaihtotilanteet ryhmien vaihtuessa.
 • Tunnit alkavat aina 5 minuuttia myöhemmin tunnin aiemmasta aloitusajasta ja päättyvät 10 min ennen tunnin normaalia lopetusaikaa. Uudet jumppien alkamis- ja päättymisajat on päivitetty aikuisten aikatauluun
 • Aikuisten jumpille pääsevät osallistumaan ensisijaisesti kausimaksulla tai 6 kerran kortilla käyvät jäsenet. Kun kaikki kausimaksulaiset tai kuuden kerran korttilaiset jäsenet ovat saaneet numerolapun ja menneet koulun sisälle (tämä käytäntö voimassa Atala, Annala, Hallila, Irjala, Kissanmaa, Leinola, Messukylä, Takahuhdin ala- ja yläkoulu), voi ohjaaja tai vastuuvuorolainen ottaa tutustumismaksulaisen maksun vastaan ja päästää hänet sisään. Jos salin maksimikävijämäärä ylittyy, tutustumismaksulla ei voi tulla jumpalle.
 • Seuraamme ja rajaamme aikuisten tuntien kävijämääriä. Olemme määrittäneet yleiset maksimihenkilömäärät TAJUn aikuisten jumpille. Tuntien osallistujamäärää lasketaan uusien 26.11.2020 suositusten mukaiseksi, jotta 2 metrin turvaväli voidaan säilyttää: 
 • kaikilla koulujen saleilla maksimihenkilömäärä 30
 • päiväkodeilla maksimihenkilömäärä 10
 • Lisäksi rajaamme seuraavien salien maksimikävijämääriksi:
  • Hallilan koulu 15 kävijää
  • Takahuhdin alakoulu 12 kävijää
  • Tesoma, monitoimisali 10 kävijää

Ylimääräisiä jumppareita ei oteta edellä mainittua määrää enempää tunnille

Seuraaville aikuisten jumpille pääsee paikan päällä saadulla numerolapulla:

 • Annalan koulu 
 • Atalan koulu
 • Hallilan koulu
 • Irjalan päiväkoti 
 • Kissanmaan koulu 
 • Leinolan koulu
 • Messukylän koulu
 • Takahuhdin yläkoulu
 • Takahuhdin alakoulu

Ohjaaja tai vastuuvuorolainen jakaa numerolaput koulun ulko-ovella. Odotathan siis ohjaajaa/vastuuvuorolaista ulkona. Ilman lappua sisään menneitä jumppareita ei voida ottaa jumpalle, jos maksimikävijämäärä on jo täyttynyt. Lappujen jako alkaa viimeistään jumpan aiempaan aloitusaikaan.  
Kahdelle peräkkäiselle tunnille voi ottaa molempien tuntien lapun jo ennen ensimmäistä tuntia koulun ulko-ovelta. 

Etukäteen ei ole mahdollista varata paikkaa. Tunnin ohjaaja pyytää tarpeen vaatiessa viimeiseksi tulleita poistumaan. 

Live-tuntien lisäksi aikuisten tunneille osallistuville tarjotaan online-jumppia, joiden linkki lähetetään aikuisten syyskaudelle ilmoittautuneille ja kuuden kerran -kortin hankkineille jäsenille viimeistään maanantaina 30.11. Online-jumppien avulla haluamme tarjota jokaiselle jäsenelle turvallisen mahdollisuuden liikkua TAJUn ohjaajien kanssa.

Seuraamme kaikissa toiminnoissa viranomaisten ja Suomen Voimisteluliiton ohjeistuksia, ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa. Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. 

Mahdollistetaan yhdessä turvallinen loppu liikuntasyksy. Tervetuloa liikkumaan kanssamme!