Puistojumppien tuntikuvaukset

Jumppien kuvaukset

Jumpat on jaettu Voimisteluliiton suositusten mukaan kolmeen kategoriaan: tehotreeniin, tanssitreeniin ja kehonhuoltotunteihin. Valitse itsellesi jokaisesta jotain – saat monipuolisen ja terveellisen treenin!

Ota jumpille jumppa-alusta ja juomapullo mukaan, sekä kahvakuulatunneille oma kahvakuula!

Tehotreeni

Tehotreeni on kohtuullisen raskas ryhmäliikuntatunti, joka kehittää monipuolisesti kuntoa ja vahvistaa kehoa. Tunnit sopivat aktiiviliikkujille ja jonkin verran treenanneille, jotka nauttivat vauhdikkaasta menosta ja itsensä haastamisesta. Tehotreeniin kuuluu mm. kahvakuulatunnit, HIIT ja circuittunnit.Kahvakuula

Tehokas, koko kehoa kuormittava lihaskuntoharjoitustunti kahvakuulilla. Treenaaminen kahvakuulalla on toiminnallista ja monipuolista. Perustana tunnilla on heilurimaiset liikkeet, tempaukset, vedot ja työnnöt. Kahvakuulan avulla treenaat pinnallisten päälihasryhmien lisäksi myös asentoa ylläpitäviä keskivartalon ja lantion seudun lihaksia. Lihaskunnon lisäksi kahvakuulaharjoittelun tavoitteena kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Mukaan tunnille tarvitset oman kuulan (suosituspaino naisille n. 4-8 kg kuula, miehille n. 8-12 kg). Kokeilijoille tarjolla muutama lainakuula kaikilla kahvakuulasaleilla. Jos haluat varmistaa lainakuulan saatavuuden, laita sähköpostia info@tampereenjumppatiimi.net. Tunnin lopussa lyhyt mutta tehokas sykkeennosto-osuus helpoilla liikkeillä. Sopii erittäin hyvin myös miehille.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille


Kiertoharjoittelu

Koko kehon treeni käyttäen oman kehon painoa ja joissakin liikkeissä välineitä (kahvakuula, kuminauha tms.) Jos tunnilla käytetään välineitä, seura tarjoaa ne käyttöön. Tunnilla harjoitetaan lihaskuntoa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Tunti voi sisältää hyppyjä ja juoksua sykkeennosto-osuuksissa, mutta liikkeistä voidaan aina tehdä eritasoisia variaatioita osallistujien mukaan. Hyvä tunti kunnon kohottamiseen monipuolisesti. Sopii erittäin hyvin myös miehille!

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestäsi. 


Muokkaus

Sopii sekä aloittelevalle että edistyneelle jumppaajalle. Tavoitteena on käydä läpi terveyskunnon kannalta tärkeät osa-alueet. Tunnin alussa on noin 15 – 30 minuutin aerobinen osuus sisältäen askelsarjoja. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lopputunnin lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyeen rentoutumiseen ja päälihasryhmien venytyksiin.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas


Reisi-vatsa-selkä

Sopii erityisesti aloittelevalle jumppaajalle. Tunnin alussa on lyhyt lämmittely ilman koreografiaa. Tämän jälkeen jatketaan liikehallintaa ja lihaskuntoa kehittävillä liikkeillä. Lihaskunto-osuudessa keskitytään ainakin reisi-, vatsa-, selkä ja pakaralihaksien vahvistamiseen joko kehon omaa painoa tai välineitä apuna käyttäen. Tunti päättyy lyhyisiin venytyksiin.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: riippuu itsestä


Toiminnallinen treeni

TAJUn toiminnallinen treeni haastaa kokonaisvaltaisesti erilaisissa oman kehon painolla tehtävissä harjoitteissa. Tunnilla kehitetään myös tasapainoa ja kehon motoriikkaa.

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas

Tanssitreeni

Tanssillisilla tunneilla musiikin ja liikkeen yhdistäminen on pääosassa, ja näillä tunneilla pääsee yleensä myös kunnolla hikoilemaan.


Lavis® - lavatanssijumppa

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas 


SooloSalsa

Tunnilla irroitellaan salsarytmien tahtiin ja harjoitellaan salsan perusaskeleita ja tekniikkaa, vartalonkäyttöä sekä rytmiikkaa. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosuudesta sekä pienimuotoisesta koreografiasta. Tunnilla saat eri tasovariaatioita askeliin, joten tunti sopii vaikka et olisi kokeillut Salsaa aiemmin. Tältä tunnilta saat myös tekniikkaoppia esim. Zumbaan. Hauskaa ja hikistä!

Koreografia:helppo, keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille


Zumba®

Tunti sopii sekä aloitteville että edistyneille liikkujille. Zumba on hauska, tehokas ja mukaansa tempaava fitness-tanssitunti, joka pohjautuu lattarirytmeihin (mm. salsa, merengue, reggaeton, cumbia). Tavoitteena on, että jokainen poistuu zumba-tunnilta hikisenä ja hymyillen!

Koreografia: Helppo-keskivaikea. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas-raskas

Kehonhuoltotunnit

Rauhallisempaa liikuntaa kaipaaville sopivat erilaiset kehonhuoltotunnit. Niissä painopiste on liikkuvuuden ja liikehallinnan kohentamisessa, ja sen takia ne sopivat erinomaisesti myös aktiivikuntoilijoille, jotka kaipaavat venyttelyä ja palauttavaa harjoittelua. 


Core

Core-tunti on keskivartalon vahvuuteen, liikkuvuuteen ja hallintaan tähtäävä monipuolinen tunti, jonka tarkoituksena on kehittää kehoa kokonaisuutena. Harjoittelu vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti sekä kehittää tasapainoa ja ryhtiä. Suositellaan olemaan ilman kenkiä. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin pitkään harjoitelleille!

Koreografia: Helppo. Fyysinen kuormittavuus: Keskiraskas


Kundaliinijooga

Kundaliinijooga on kokonaisvaltainen joogamuoto, jota kutsutaan myös tietoisuuden joogaksi. Se kehittää fyysistä kuntoa, notkistaa, rauhoittaa mieltä, lievittää stressiä ja syventää itsetuntemusta. Kundaliinijoogassa yhdistyvät fyysiset harjoitukset, hengitystekniikat ja meditaatiot. Kundaliinijooga sopii kaikille kunnosta, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Ota mukaan joogamatto/alusta, sään mukainen vaatetus ja mukavat kengät seisoma-ja kävelyharjoitusten varalle. Viltti ja lämmintä vaatetta loppurentoutusta varten. Ei sovi raskaana oleville. 

Ei sovi raskaana oleville. 


Puistopilates

Tunti joka soveltuu kaikille. Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka, jonka avulla vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja venytetään kehon suuria ja kireitä lihasryhmiä. Pilateksessa korostetaan syvää, tehokasta hengitystä liikkeiden aikana. Tavoitteena on harjoittaa keskivartalon syvät lihakset timmiin kuntoon ja löytää ryhti ja voima kehoosi!

Koreografia: Ei ole. Fyysinen kuormittavuus: Soveltuu kaikille.